Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men vem älskar svenskarna?

Annons

Svar till Fredrik Reinfeldt och Rolf Gunnarsson, debattsidan den 15 juni.

Attmoderaterna älskar Sverige och dess tillgångar vet vi. Men vem älskar svenskarna?

Jag är mittenväljare och önskar mig verkligen en ny regering, men den mörkblå alliansens alternativ skrämmer mig verkligen.

Ni säger att cirka 1,5 miljoner saknar jobb. Ni säger er föredra jobb före bidrag. Jag är övertygad om att samtliga arbetslösa också gör det, men det finns inga jobb.

Ni tänker "lösa" problemet genom att drastiskt sänka ersättningarna till arbetslösa, sjuka, förtidspensionärer och försöka tvinga ut dem till jobb som inte finns. En kuslig människosyn.

Ni kan inte bära er åt så här förrän det finns jobb. Så här sparar ni heller inga pengar, nibara flyttar över kostnaden till socialbidrag. Ni borde inse detta och inte lova svindlande 59 miljarder kronor i skattesänkningar med pengar som inte finns. Ni kommer att tvingas höja statsskulden kraftigt lika som förra gångerna.

Förbättra i stället företagarklimatet drastiskt så det skapas nya jobb att erbjuda de arbetslösa, då behövs inget tvång. Gör detta utan attslå på de svagaste i samhället.

Barnen går ut skolan utan att kunna läsa och skriva. Det finns inga poliser, våldtäkterna ökar och vardagsbrotten klaras inte upp. Vi får inte den vård vi behöver och vården av de gamla är ibland vedervärdig.

I den situationen sänker ni skatterna med svindlande 59 miljarder kronor. I stället behövs det mer pengar. Om ni inte ändrar er tror jag ni förlorar valet den här gången också.

PENSIONERAD INDUSTRIFÖRETAGARE

Mer läsning

Annons