Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... men Ludvika simklubb känner sig lämnad utanför

Annons

– Vi är i alla fall den största användaren av simhallen. Vi engagerar inte bara simmare utan också många föräldrar. Jag tycker att vi borde ha fått en fråga om vad vi tycker om utbyggnaden.
Till tidningen upprepar han det han tidigare sagt att han anser att satsningen på ett äventyrsbad i Ludvika kommer för sent:
– Hade vi varit före Borlänge med ett fullstort äventyrsbad hade jag trott på det men som det nu blir kommer vi aldrig att kunna konkurrera. Många nöjer sig inte med det som byggs i Ludvika utan kommer att fortsätta åka till Borlänge, hävdar LSS-ordföranden.
Han anser att projektet därför kommer att kosta mer än det smakar.
Klubben lanserade i somras idén om att istället bygga en 50-metersbassäng i stadsparken, kombinerad med uthyrningsstugor.
– Det har varit knäpptyst från politikerhåll. Jag tycker politikerna är dåliga på att lyssna på idéer, påstår Tord Larsson.
Ett annat projekt som till viss del upprör simbasen i Ludvika är kommande renovering av nuvarande simbassäng.
– Vi har inte varit med speciellt mycket i det heller men vad jag fått reda på handlar det om ett tremånadersjobb, där bland annat kakel och startpallar ska bytas.
Larsson är orolig för vilken inverkan renoveringen kommer att ha på verksamheten:
– Det är väldigt viktigt att den sker sommartid annars är risken stor att vår verksamhet slås i spillror.
Även om arbetet sker under sommaren blir det stora påkänningar på verksamheten, enligt Tord Larsson.
– Vi kanske hyra in oss i Fagersta eller Borlänge med våra simmare i A- och B-grupperna och det handlar om nästan dagliga träningsresor. Vi måste få ekonomisk hjälp av kommunen till resorna, annars går det inte.
– Jag hoppas att kommunen kallar oss till ett möte, för att ge oss mer information om kommande projekt. Det är väl inte för mycket begärt, undrar LSS-ordföranden.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons