Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Melodifestivalen digitalt i Gagnef

Annons

Sveriges television och Folkets hus och parker har träffat en överenskommelse som innebär att Melodifestivalen 2006 kommer att visas på Folkets hus digitala biografer i hela landet.

-Det här blir det största direktsända digitala bioevenemanget hittills i Sverige, säger Rickard Gramfors, projektledare för Digitala hus på Folkets hus och parker.

Han anser att Melodifestivalen passar perfekt för de digitala biograferna och hoppas på fler samarbetsprojekt med SVT Nöje.

- Vi ser fram emot ett samarbete med Folkets hus och parkers digitala biografverksamhet. Det innebär ytterligare ett steg för Melodifestivalen som rimmar väl med public service-tanken, säger Martin Österdahl, administrativ projektledare för Melodifestivalen på SVT Nöje.

Men kvällens deltävling visas inte på Gagnefsbiografen, som är inrymd i Lindberghallen i Djurås. Anledningen är att den kolliderar med ett annat musikarrangemang.

-Vi visar filmen om Lars Roos och pianisten kommer själv att finnas på plats och spela på Lindberghallens flygel, berättar Torbjörn Lindqvist.

Men deltävlingen den 25 februari i Karlstad visas direkt på Gagnefsbiografens sju meter stora filmduk. Det blir första gången som det visas digital tv på duken i Lindberghallen och biljetterna kostar som vid en vanlig bioföreställning, nämligen 70 kronor.

-Ett spännande försök, tycker film- och bioentusiasten Torbjörn Lindqvist, som hoppas att många tar chansen att uppleva Melodifestivalen på det här sättet.

-Blir det lyckat blir det fler kringarrangemang i samband med finalen den 18 mars, tillägger han.

Fotnot: Folkets hus och parker sänder Melodifestivalen digitalt i Arvidsjaur, Boden, Boxholm, Bureå, Degerfors, Emmaboda, Gagnef, Gislaved, Grundsund, Haparanda, Heby, Idre,Kiruna, Kumla, Mörrum, Norsjö, Osby, Sibbhult, Skelleftehamn, Spånga, Torslanda, Trollhättan, Ånge, Åseda, Älvsbyn, Odeon, Bengtsfors, Skärhamn.

Mer läsning

Annons