Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Mellstadraget slår allt"

Annons

- Festivalen är gratis och därför har vi inte råd att ta hit Cedermark. Men det gör ingenting för årets program är jättebra ändå, säger Lasse Nyberg, medlem i festivalkommittén.

Han räknar upp storheter som de tyska bröderna Trück, Maria Agstam från Ånge och Daniel Andersson från Hedemora. Daniel är nyss hemkommen från Ryssland där han studerat just dragspelandets ädla konst. Trots de mer namnkunniga är charmen med festivalen att även glada amatörer får chansen att sjunga och spela.

Flera unga egna produkter från Borlänge dragspels- klubb kommer att vara på plats.

Per-Olof Lysell från Orust är en av festivalens riktiga stamgäster med sina elva år på Mellstadraget. Han anlände till den nu proppfulla campingen tidigare i veckan och ser fram emot helgens begivenheter.

- Det blir bara bättre för varje år. Jag och min fru Monika har varit på andra dragspelsfestivaler runt om i landet, men den här slår allt, säger han.

Från en vit husvagn med öppet förtält hörs tonerna från en gitarr och ett dragspel. I tältet sitter ett tiotal personer i sina bästa år runt ett bord med mysiga ljus och kaffemuggar. Väntan till helgen verkar inte alls långtråkig och Lasse Nyberg går fram och pratar med sällskapet.

- Det enda som kan gå fel nu är vädret. Vi har haft tur med solen tidigare år. Regnar det får vi spela en regndans för att jaga bort allt vatten, skrattar han.

Nytt för i år är att det kommer finnas två dansbanor i Mellstaparken där förhoppningsvis golvet kommer nötas rejält. För vem kan stå emot takterna från ett väloljat dragspel?

MATTIAS SJÖBERG

Mer läsning

Annons