Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mediedrev i Leksand

Annons

-Jag har inte sett dem här än men de finns med på medialistan i alla fall.

Vid sin sida har Källgren LIF:s pressvärd för de senaste 15 åren, Lars Nubben Andersson. Plötsligt kommer hockeyprofilen Tommy Boustedt in i pressrummet. Ett kärt återseende för inte minst Nubben som i mitten av 1970-talet som rektor för hockeyskolan fanns med när Boustedt avverkade sin första tränarkurs.

Nubben har god inblick i ishockeyns värld, och om årets Junior-VM i Leksand och Mora säger han så här:

-Det är svårt för folk att begripa hur stort det här är. Det här kommer vi inte att få uppleva under överskådlig framtid. Hela hockeyvärldens blickar riktas på lilla Leksand.

Ett gäng studerande från Högskolan Dalarnas mediekommunikationsutbildning finns på plats och gör ett fantastiskt jobb, säger Per Källgren.

-Vi fixar lite allt möjligt runt omkring, säger en av de studerande, Karin Eriksson. Vi hjälper bland annat journalister med allt möjligt.

Aldrig har väl mediabevakningen varit så stor som den är nu i Ejendals arena. 60-70 skrivande journalister finns på plats och 15-talet fotografer. Lägg därtill tv-folket från SVT och kanadensiska TSN (Team sportscast network) som ser till att runt ett par miljoner kanadensare kan se lönnlövens framfart i tv-soffan. Vi får inte heller glömma cirka 130 talangscouter som följer morgondagens stjärnor tätt i hälarna.

Per Källgren berättar om de två ryska kommentatorerna som refererade matchen Ryssland - Schweiz. Den amerikanske radiomannen Jeff Sauer pratar "hem" JVM till halvmiljonen hockeyintresserade.

Allt detta i Leksand och Mora.

Per Källgren jämför JVM med Melodifestivalen i februari. Också det en höjdare på mediasidan. Då såldes uppåt 10 000 biljetter.

-Här har vi sålt 50 000 på fyra dagar. Sveriges vinst mot Slovakien var ett måste. 6-3 segern skruvar upp mediatemperaturen ytterligare. Inte minst inför dagens matcher då bland andra Sverige tar sig an Tyskland i FM Mattsson Arena.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons