Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mediakapitalets fula tryne

Annons

Starka mediaintressen i USA har retat sig på att det finns en svensk site som förmedlar länkar till copyrightskyddat och icke copyrightskyddat material. Dessa mediaintressen har lyckats påverka svenska politiker att förmå den svenska polisen att ingripa. Sidan är helt laglig enligt tidigare domslut och prejudikat i Sverige.

Har vi blivit en lydstat till kapitalet i USA. Gäller inte svensk lag längre?

Ska utländska privata vinstintressen styra vad svensk polis ska göra? Femtio (50) poliser inggick i razzian, detta i en tid då polisen knappt kan agera vid rån och misshandel.

Vad värre är att vid razzian stängde polisen ner en annan helt laglig hemsida som är en intresseorganisation för fildelare. Detta är ett klart brott mot yttrandefriheten. Att polisen, påhejad av kapitalet och vinstintressen, tystar obekväma röster är inget annat än en rättskandal utan dess like i Sverige.

Det rättsliga efterspelet efter denna razzia kommer att bli mycket intressant att följa. Mitt starka tips är att ingen pirat kommer att fällas. Däremot kommer stora skadestånd att betalas ut från staten till de drabbade.

Om det framkommer vilka politiker det är som låtit sig påverkas av Hollywood och den samlade amerikanska mediabranschens påtryckningar, så kan man milt påpeka att det är valår i år.

KOPIMI

Mer läsning

Annons