Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medaljregn över brandmän

Annons

Guld, silver och brons har det blivit till Borlänge i VM för poliser och brandmän.

Till årets The World Police and Fire Games i Hong Kong reste 20 personer från räddningstjänsten och ambulansen i Borlänge. Nio av dem är aktiva och Thomas Bergström levererar nu den första rapporten från VM-tävlingarna.

Många guld har Leif Jansson, som tävlar i bowling, från tidigare VM. Ett silver blev det nu för Leif i fyrmannalag. I singel kom Leif Jansson på fjärde plats och hamnade utanför prispallen.

I kula kan Thomas Bergström glädjas åt silver. Då han skickade iväg den 7,2 kilo tunga kulan 9,27 slog Thomas folk från Spanien, England, Venezuela, Frankrike, Italien och Kina. Vann gjorde en finne som beskrivs som urstark.

I havsfiske blev det klen utdelning för Borlänges stor- fiskare Göran Eriksson, Jan Glad och Sven-Erik Sundberg. Hemmafiskarna från Hong Kong sopade nämligen hem allt.

I ett Tug o War lag, mixat från Borlänge, Leksand, Malmö och Sydafrika deltog Tomas Jansson. I den tyngre klassen, plus 640 kilo och åtta personer i varje lag, erövrade laget Sverige/South Africa guld.

Ambulansmannen Lasse Casserstedt, tävlande i triathlon, mountainbike och terränglöpning, har haft den jobbigaste veckan. På måndagen sprang Lasse terränglöpning och hade inte mycket att sätta emot tävlande från bland annat Portugal som vann på 31 minuter. Triathlon OS- distans var det så dags för på onsdagen. För Lasse blev det en hedrande nionde plats. Lön för mödan fick Lasse på fredagen: Brons i mountainbike 20 kilometer.

Mer läsning

Annons