Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medaljörer uppmärksammade

Annons

Det var fritids- och idrottsnämndens ordförande, Christer Iversen (fp), som ledde den kommunala uppvaktningen av personer som tävlar för Gagnefsföreningar eller som är bosatta i kommunen och som under 2006 tagit medalj i tävlingar på minst SM-nivå.

Medaljörerna fick berätta om sina respektive idrotter och sitt idrottande och det väckte en viss munterhet när Christer Iversen redovisade sina "resultat" i några grenar, bland annat tyngdlyftning.

De medaljörer som uppmärksammades var från Mockfjärds Atletklubb Viktor Drougge, JSM-silver i 62-kilosklassen och Mattias Söderstedt, JSM-silver i 56-kilosklassen, från Falu Atletklubb Mockfjärdsborna Davy Östlund, JSM-silver i lag, och Lars Andersson, SM-guld i lag, från Gagnefs Flygklubbs modellflygsektion Simon Eriksson, JSM-silver i klass HKG och F1H, Elias Eriksson, JSM-guld i F1H samt brons i klasserna F1A och HKG, Göran Trogen, SM-silver i F1A, Håkan Broberg, SM-guld i F1B och silver i F1G, Tommy Eriksson, SM-guld i P-30, silver i F1C och brons i KPG, Mikael Fredriksson, SM-brons i HKG.

Från Floda Forsfarare Sophie Nisser, SM-guld i kanotslalom K1 seniorer, och Daniel Warberg, JSM-guld i freestylepaddling, från Dala-Floda Pistolskytteförening Patrik Larsson, SM-guld i klassen för äldre juniorer, från IFK Mora och Falu CK Claes Björling, SM-guld duatlon.

Från Nås skyttegille Sjö Niklas Larsson, SM-guld i banskytte, svensk skolmästare, från Bågskytteklubben Dalpilen Christian Hedvall, JSM-brons i fält och tavla, NM-silver i lag, VM-brons individuellt och silver i lag i fält samt guld i lag och Europarekord vid Europacupen i Tyskland.

Från Domnarvets GoIF Johan Granath, SM-guld och EM-brons i långdistans i skidorientering, WC-guld i stafett i skidorientering och SM-brons i skidorienteringens masstart.

Mer läsning

Annons