Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med känsla för dansen

Annons

På musikskolan pågår träningen för fullt. I den ena stunden svävar eleverna på dansestetiska programmet genom luften. I den andra ligger de tungt som åtta sorger och nio bedrövelser på den gummerade mattan.

Det hela ska utmynna i en föreställning som kommer att ges den 15 mars klockan 19.00 på musikskolan. Föreställningen heter Den där känslan...

-Den handlar om vanliga handlingar och känslor under en helt vanlig dag, berättar Andrea Norling.

Dansstilar och musik blandas friskt. I ett av numren tycks eleverna hämtat inspiration från jazzstilen Lindy Hop. Dansarna, med sina putande rumpor, jättekliv och flaxande armar, liknar berusade tranor och de har svårt att hålla sig för skratt.

Andra nummer är mer begrundande. Ofta sitter dansarna på golvet. Här är uttrycket mer sparsmakat. Kroppen vrider sig i en mjuk rörelse och fixeras i en pose, för att sedan bölja tillbaka till ursprungspositionen.

Ibland uppstår uttrycket i spänningen mellan den ene dansarens stillhet och den andres rörelse.

- Det här är vårt examensarbete och tanken är att vi ska komma så nära en riktig arbetssituation som möjligt, säger Marcus Axelsson.

Sammanlagt fem elever kommer att medverka i föreställningen. Det är Marcus Axelsson, Andrea Norling, Emma Sundström, Alexandra Nilsson och Emelie Westman.

STAFFAN WESTERLUND

Mer läsning

Annons