Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med isen under fötterna

Annons

Tanken är att deltagarna ska lära sig grunderna, lite nya saker samt lära känna nya personer.

Under denna tid ska deltagarna träna in koordination, balans, teknik, snabbhet, styrka och mycket annat.

- Kom igen, försök att utnyttja tiden och ut med tyngdpunkten, ropar en av tränarna på Sport Ewas hockeyskola, medan hockeyspelarna dribblar puckarna mellan koner.

Sport Ewa är huvudsponsor för hockeyskolan, där totalt 80 ungdomar mellan åtta till sexton år deltar.

Den startade i Hedemora ishall i måndags och slutar på söndag. Roger Last är rektor på hockeyskolan och har själv spelat hockey sedan nio års ålder.

- Det är bra extraträning för den kommande säsongen, menar Roger Last.

Totalt 24 tränare deltar och de är allt i från Halmstad till Hedemora. Bland dessa är sex stycken A-lags spelare från division två i HSK, Hedemora sportklubb.

Av de 80 anmälda medverkar fem tjejer, en av dem är Carin Trogen, 30 år, som annars spelar för Brynäs och Långshyttans damlag.

- Detta är jättebra träning för mig som är målvakt, säger Carin Trogen. Det är en fördel att spela med killar jämfört med tjejer då det ofta kan bli ett ojämt spel. Man blir oftast en bättre spelare ihop med killar helt enkelt, fortsätter hon.

- Det är lite svårt i början, om man är ny tjej kanske man anses som sämre, men det blir bättre efter ett tag, menar Lovisa Axelsson, 13 år, och målvakt i hockeyskolan.

Alla tjejerna tycker att ishockey är så kul för att det händer mycket och det är mer fart än andra sporter.

På läktaren sitter föräldrar och tittar på medan det är dags för uppvärmning, efter en stunds gruppfotograferande. Men Patrik Last, 13 år, har ont i foten.

- Skon klämmer, men det är verkligen kul med hockey trots det, säger han medan materialförvaltaren Gert Larsson snörar upp skridskon.

Veckan avslutas med internmatcher, grillkväll och diplomutdelning.

- Nästa vecka ska vi ha utvärderingsmöte och hittills är vi väldigt nöjda med allt. Det fullkomligt lyser i ungarnas ögon när de får spela, och hockey är ju trots allt det bästa som finns, avslutar Roger.

BOEL ENGKVIST

Mer läsning

Annons