Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med fokus på balans och koncentration

Annons

Under veckan har ridskolan i Räfsnäs anordnat två tvådagarsridläger med övernattning. Sammanlagt har de haft 17 deltagare.

- Det är jättemånga som varit intresserade av ridlägret. Det är nog första gången det är övernattning under lägret och det tycker barnen är jätteroligt, berättar Anni Staack Israelsson samtidigt som hon hjälper ett av barnen med att komma ut i rätt varv på spåret.

- Den här gruppen har ridit i ungefär ett år. Under lägret ska de träna på balansen, sitsen och på att ha koncentration medan de rider. Det är mycket att hålla reda på när man rider så det är bra att träna på uppmärksamheten, förklarar Staack Israelsson.

Lite längre upp i ridhuset är de ryttare som ridit lite längre. Balansträning var det som gällde för dem med.

- De får träna på att rida utan stigbyglar i både skritt och trav. Sen gör vi även en övning där de får träna på att titta upp när de rider och inte bara ha blicken på händerna, berättar Gita Karelius, instruktör på Ludvika ridklubb.

Hennes grupp ska också få hoppa under lägret.

- De ska även få öva på balansen under hoppningen. Vi kommer att ha en rad låga hinder som de får styra hästen på och sen får de koncentrera sig på sitsen, förklarar hon.

De tre ridpassen varvas med teori och stallskötsel. Under teoripassen får de unga ryttarna lära sig hur man säkert hanterar hästen i och omkring stallet.

Utöver ridning och hästskötsel ska det hinnas med att äta tacobuffé, leka lekar i ridhuset och se på film.

- Vi får se hur mycket de orkar. Deltagarna på förra lägret var jättetrötta redan efter första ridpasset, berättar Anni Staack Israelsson med ett litet leende.

ANN-MARIE KARLSSON

Mer läsning

Annons