Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med buss ut i kohagen

Annons

50 kossor råmade och lyfte förvånat på sina huvuden när Rosa bussen körde in i kohagen med sina passagerare.

20 förväntansfulla småttingar hoppade ur och kommenterade.

-Va många! Oj, oj, koskit på stövlarna! Titta, de gnager på bussen! Tänk om de stångar oss! Äter de yoghurt? Passa dig, den därborta slåss med rumpan...

Det såg ut som en Änglagårdsidyll när småttingarna hälsade på kossorna.

-Utflykten till kohagen i Karlsbyheden har blivit tradition. I fjol välkomnade vi 150 förskolebarn, berättade lantbrukare Erik Bengtsson, som bjöd på Milkos yoghurt.

Och barnen från tvåans förskola har extra safaritur. Kompisen Gabriels pappa Kjell Winlöf i Falun, är nämligen legendarisk chaufför på Pink Caravans bussar, som annars gör världsomspännande resrutter.

-Turen till Karlsbyheden är årets höjdpunkt, säger förskollärare Helen Hedman. Barnen älskar att titta på djuren, leka på gården och de lär sig litet av varje som annars inte finns i deras stadsmiljö.

-Å, vi ska äta pastasallad! Mitt här, men inte i koblajjan, sade en liten sexårig tös.

Och fotograferas ville alla, som poserade framför Pink Caravans rosa buss.

Vi säger: Ooomääläätt, då ser vi glada ut, tyckte Ludvig, Joel och alla deras kompisar på spännande lantgårdssafari i Karlsbyheden.

Solen den stod mitt på himlen och belyste underbar lantgårdsidyll. Barnen drack sin yoghurt, sölade på armar och ben. Och kossorna gjorde samma sak, sörplade vatten ur stor behållare...

BIRGITTA KNIFSTRÖM NORDÉN

Mer läsning

Annons