Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MCM:s ägare blev årets företagare

Annons

Jan Larsson och Joakim Hjerpe, som driver Mora Contract Manufacturing AB, MCM AB, har utsetts till "Årets Företagare" 2004 i Mora kommun.

Företaget håller till i Mora Väveris före detta lokaler i Östnor och tillverkar reservdelar till fordonsindustrin, i huvudsak till Saab Automobil (GM).

- Det känns bra att bli uppmärksammad, men det har varit lite mycket på sistone, säger en av företagets ägare Jan Larsson.

Jan Larsson startade företaget 1997, då han avvecklade väverirörelsen och satsade på bildelsproduktion. Det blev en fullträff med många order från bilindustrin.

- Men att det skulle bli en hel del arbete också var det ingen som räknade med, skojar Jan, som under tisdagen hade representanter från GM på besök i fabriken

I dag driver Jan företaget tillsammans med Joakim Hjerpe. MCM sysselsätter 14 personer.

Det är sjuttonde året som Företagarna i Mora utser "Årets Företagare 2004 i Mora kommun". Kriterierna för att bli Årets företagare är att företaget ska uppvisa god lönsamhet. Företaget ska vara en god förebild samt sakna betalningsanmärkningar

Motiveringen för att utse MCM lyder som följer: "Jan Larsson och Joakim Hjerpe har med företaget Mora Contract Manufacturing AB visat att man som liten företagare kan utveckla, satsa och vinna i en hårt konkurrensutsatt bransch. Genom en långsiktig satsning har man lyckats bli en god förebild för övriga företagare i Mora.

Företaget nyinvesterar och nyanställer och har haft en positiv utveckling de senaste åren, vilket visar sig i en stadigt ökande omsättning och orderingång. Att verka som underleverantör inom tillverkande industri ställer stora krav på kvalitet och kunskap, vilket MCM visat sig besitta gång på gång. Jan Larsson och Joakim Hjerpe med företaget Mora Contract Manufacturing AB är ett mycket bra exempel på den nya generation av industriföretagare som finns etablerade i Mora".

MCM bygger just nu ut anläggningen med nära 1 600 kvadratmeter produktionsyta, en investering på 4,5 miljoner kronor.

Priset kommer att delas ut vid nästa sammanträde med kommunfullmäktige.

BIRGER NYLÉN

Mer läsning

Annons