Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

McCain kandiderar i presidentvalet

Annons

John McCain, inflytelserik republikansk senator, har meddelat att han kommer att ställa upp i kampen om Vita huset 2008.

Senatorn från Arizona, som förlorade nomineringen 2000 mot nuvarande amerikanske presidenten George W Bush, sade att han ska göra det formella tillkännagivandet i april.

Enligt opinionsmätningar är McCain dock inte lika populär som den tidigare borgmästaren i New York Rudolph Giuliani. Denne ses som McCains huvudmotståndare för att bli nominerad som republikanernas presidentkandidat.

I en mätning på onsdagen fick Giuliani 44 procents stöd jämfört med 34 procent i januari. McCain har backat fyra procentenheter, från 27 procent förra månaden till 21.

Mätningen, som gjorts på uppdrag av ABC News och Washington Post, visade också att den demokratiska senatorn Hillary Clinton har förlorat i popularitet. Hennes huvudrival senator Barack Obama gick däremot framåt liksom den nyligen Oscars-belönade förre vice presidenten Al Gore. Även stödet för den demokratiske senatorn John Edwards har ökat något.

TT

Mer läsning

Annons