Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mc övningskörde i diket

Annons

Den 39-årige eleven kom för nära kanten och i lösgruset gled han ner i diket med motorcykeln. Ambulans och räddningstjänst kallades till platsen och föraren fördes i ambulans till centralsjukhuset i Västerås för vård. Det var på måndagskvällen oklart hur omfattande skador han fått vid olyckan, han var dock hela tiden vid medvetande. Föraren som var hemmahörande Västerås och gick en intensivutbildning på Mattias trafikskola i Ludvika.

– Detta är naturligtvis oerhört tragiskt och vi har under hela eftermiddagen snackat om det på skolan och på alla vis försökt stödja den ansvarige instruktören, säger Mattias Jansson, ägare till Mattias trafikskola.

Under dagen har de också diskuterat om utbildningen skulle kunna läggas upp på ett annat sätt för att undvika den här typen av olyckor.

– Eleven var van att köra motorcykel sedan tidigare och jag tror att det är svårt att helt och hållet förhindra att olyckor sker, det har hänt tidigare och kommer förmodligen att ske igen, konstaterar Mattias Jansson.

Mer läsning

Annons