Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mc-gäng i rättegång

/
  • Höjd säkerhet. Innan rättegången mot de misstänkta för bland annat misshandel och utpressning i Ludvika inleddes fick alla som ville komma in i säkerhetssalen vid Stockholms tingsrätt lämna ifrån sig alla föremål för undersökning i säkerhetskontrollen. Både civilklädda och uniformerade poliser bevakade lokalerna. Foto: Börje Gustafson

Annons

Tre män från Dalarnas står åtalade för grov misshandel, utpressning och medhjälp till dessa brott. Två av männen nekade till allt vad åklagaren påstod när rättegången inleddes, medan 34-åringen erkände att han utdelat ett slag mot en man.

Det var på kvällen 16 januari 2006 som två män trängde sig in i en lägenhet och enligt åklagaren misshandlade en man. Den åtalade 34-åringen nekar dock till att genom utpressning ha tilltvingat sig 50 000 kronor från samme man.

– Jag var rädd, helt enkelt livrädd, sade brottsoffret innan tingsrätten tog tio minuters paus.

Rättegången var strängt bevakad av uniformerad polis och civilklädda poliser som är strategiskt utplacerade i lokalen. Och noggrann säkerhetskontroll för alla som skulle passera in i byggnaden. Säkerhetsnivån var höjd med anledning av att flera av de misstänkta har kopplingar till kriminella mc-gäng.

På tisdag fortsätter rättegången och kommer pågå i totalt fem dagar till.

Mer läsning

Annons