Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maud firar 20-årsjubileum i Sälen med

/
  • Jubileum. Maud Lundegren i Sälen firar i år 20-årsjubileum som ansvarig för Galleri Maud på Sälens Högfjällshotell och här visar hon en oljemålning på Gammelgården i Sälen som gjorts av konstnären Ann- Christine Jensmar och som skall pryda en plats i framtiden på Gammelgården på Sälfjället.Jubileum. Maud Lundegren i Sälen firar i år 20-årsjubileum som ansvarig för Galleri Maud på Sälens Högfjällshotell och här visar hon en oljemålning på Gammelgården i Sälen som gjorts av konstnären Ann- Christine Jensmar och som skall pryda en plats i framtiden på Gammelgården på Sälfjället.Foto: Sören Haga

Annons

- Det har varit en mycket intressant period åren som jag arrangerat konstutställningar och det är många av våära mest kända konstnärer som också kommer tillbaka år från år. Bland annat kan vi nämna Lasse Åberg under påskhelgen som haft utställningar i massor av år ut den helgen säger Maud Lundegren.

De senaste i raden som ställt ut är Morakonstnären Kjell Janson som har skulpturer i stengods och glas och samtidigt har också Ann-Christine Jensmar ställt ut målningar och hon har också varit i Sälen i mer än tio år med sina utställningar.

- I år har Ann-Christine ställt ut bland annat en oljemålning av Gammelgården i Sälen. En mycket fängslande och färgglad målning som kommer att sitta på Gammelgården framöver säger Maud Lundegren.

Galleri Maud ligger på andra våningen på Sälens Högfjällshotell och i direkt anslutning till pianobaren och det "pulserar" mycket folk genom lokalerna dagligen vilket gör att de konstverk som ställs ut ses av många människor.

Det var också Maud Lundegren som var initiativtagare till såväl Stenmarksfonden som Gundefonden en gång i tiden där man genom att satsa ett ansenligt belopp fick en litografi signerad av Ingemar Stenmark eller Gunde Svan.

Det kan nämnas att en litografi också skänktes till "Röda Fjädern" och det var en stor livsmedelskedja som inköpte denna litografi som gick på en auktion för två hundra tusen kronor.

När Maud Lundegren startade den här verksamheten 1987 höll hon till vid Sälenstugan men mycket snart kom hon till Sälens Högfjällshotell där Maud Lundegren idag bedriver utställningsverksamheten- en verksamhet som tilldrar sig ett mycket stort intresse under vintersäsongen.

Och under resten av vintern kommer ytterligare några kända svenska konstnärer att ställa ut hos Galleri Maud som den här vintern firar tjugoårsjubileum när det gäller den här verksamheten.

Mer läsning

Annons