Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matfors vände trenden

Annons

Två matcher i gruppspelet återstår för Matfors. Med två förluster i bagaget var det med all säkerhet en lättnad att få med sig ett poäng mot norska Trynset IF, som man visste hade två vassa forwards.

Isabelle Carlsson gjorde båda målen för Matfors. Flickorna låg under med 1-0 när Isabelle Carlsson vräkte in 1-1.

Efter målet satte man press på det norska försvaret. Det andra målet kom efter en hörna då den norska målvakten släppte bollen som hamnade hos Isabelle Carlsson, som kunde näta.

I det läget hade Matfors matchen, men efter en försvarsmiss kunde norskorna fastställa slutresultatet 2-2. Passningsspelet fungerade fint i andra för Matfors och de hade fler fina löpningar på högerkanten, där bland andra halvlek mittfältaren Jennifer Hedlund gjorde en stark insats.

En spelare som befann sig överallt och som ständigt gjorde bra ingripanden var backen Emilia Wähäsalo. Hon vann de flesta närkamper hon var inblandad i och var svår för motståndarna att ta sig förbi.

Hon har en bra blick för spelet och blir viktig för lagets fortsatta spel.

Spelmässigt höjde sig Matfors avsevärt i den andra halvleken. Laget var mer sammanhållet.

- Det här var den bästa matchen i cupen så här långt. Vi krigar mer och tar bättre markeringar, men det finns fortfarande mer att plocka av, säger förstetränaren Mats Larsson.

Annars började matchen med norskt övertag. Spelet var trevande och norskorna var först på bollen. Efter 15 minuter lyckades Matfors lyfta upp spelet motståndarnas planhalva.

Matchens första skott på mål var dock Matfors. Det kom redan efter tre minuter, men erbjöd inte den norska målvakten något större besvär.

I Matfors mål gjorde Emilia Larsson en mycket god insats. Hennes ingripanden var säkra och hon lämnade inga returer.

- Hon är Medelpads bästa målvakt idag och nyligen deltog hon i ett elitläger i Halmstad, säger Mats Larsson.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons