Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måste rättas till

Annons

Hur står det till med samarbetet mellan hemtjänsten i Falu kommun och landstingets sjukvård? Landstingets revisorer och en revisor från Falu kommun har granskat den frågan.

Avsikten med granskningen har bland annat varit att bredda tidigare granskning som gjorts. Proffsrevisorer har också deltagit i arbetet.

Alla revisiorer har självklart sett det som angeläget att det finns ett aktivt samarbete mellan landsting och kommun, om enskilda pa- tienter. Men i den nu genomförda granskningen noteras trots att problemet varit väl känt förekommer det fortfarande brister i rutinerna mellan slutenvården och kommunen, exempelvis vid utskrivning av patienter. Revisorerna säger nu att eftersom det här kan drabba enskilda patienter är bristerna oacceptabla.

Som en upplysning ska sägas att det är socialdemokraterna som styr Landstinget Dalarna. Och det är socialdemokraterna som styr Falu kommun.

Det här måste rättas till och är viktigare frågor än att landstinget sysslar med teatrar, folkhögskolor och flygplatser och annat som inte har det minsta med sjukvården att göra.

ROLF GUNNARSSON (M

Mer läsning

Annons