Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måste betala 52 000

Annons

En slamavskiljare som inte höll måttet var anledningen till att Hedemora energi drog en ny avloppsledning från Långshytteån, över åkrarna och in mot Hagavägen. Stig Anderssons dotter äger en av fastigheterna som berörs av det nya avloppssystemet.

Stig Andersson bodde i huset innan han överlät kåken till sin dotter.

Han för hennes talan i ärendet.

- Det finns en väl fungerande trekammarbrunn till huset. Jag pratade med arbetsförmannen när de grävde ner den nya ledningen och han sa att vi inte behövde ansluta oss till det nya avloppet.

Det stämmer. Hedemora Energi kan inte tvinga någon att ansluta sig till ett avloppssystem. Men betala anslutningsavgiften det måste Anderssons dotter göra.

I hennes fall rör det sig om 52000 kronor. Beslut om tvångsanslutning till avloppssystemet kan endast fattas av miljö- och byggförvaltningen.

- Jag blev chockad. Vi har nyss installerat bergvärme och det kostade 120 000 kronor. Vi har inte betalat ännu utan hoppas på att få anstånd, säger Stig.

Han tycker att det är mycket märkligt att Hedemora energi inte informerat berörda utan att bolaget bara skickar ut en räkning.

Energibolaget håller med om att informationen rent allmänt till berörda kan förbättras och anställda diskuterade problemet så sent som på förmiddagen igår.

- Jag kan bara säga att vi ska bli bättre på att informera, säger vd Sven-Erik Svahn.

Stig Andersson vill ha anstånd, hur kommer ni att göra?

- Finns det motiv till det så diskuterar vi en lösning.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons