Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Massor av klagomål

Annons

Klagomålen som kommit in till kommunen berör framför allt sporthallsdelen i Maserhallen. Såväl skolpersonal och föreningar som allmänhet har ansett att både städning och löpande under-håll varit dålig.

- Vi har tagit till oss kritiken och fört den vidare till styrelsen för Maserhallen AB. Tyvärr har ännu inte några åtgärder vidtagits, konstaterar Jan Hercules.

Den förklaring till problemen kommunen fått är att ägaren, det privata företaget Medley som också äger 91 procent av aktierna i Maserhallen AB, omorganiserat inom Maserhallen. Något som inneburit att antalet städ- och vaktmästeritjänster minskat betydligt. Effekten har blivit att den kvarvarande personalen inte hinner med alla uppgifter.

- Detta har som sagt varit ett problem under lång tid, men jag hoppas att Medley nu rättar till det hela, fortsätter Hercules.

En förklaring till personalnedskärningarna är att äventyrsbadet Aqua Nova gått sämre än väntat ekonomiskt sett. Något som hänger samman med den för- dyring av byggkostnaderna från 70 till 85 miljoner kronor badet fortfarande dras med.

- Det är ju 15 miljoner kronor mer än planerat, det är klart att lånen blir dyrare än vad man ursprungligen tänkt sig. Antalet besökare är vad jag förstår fort-farande högt.

Att den nya ägaren kort tid efter övertagande varslar samtliga vaktmästare i Maserhallen om uppsägning är inget kommunen kan göra något åt enligt Jan Hercules.

- I avtalet med kommunen står det att man var skyldigt att ta över personalen. Men om man där- efter gör personella förändringar så har vi inga möjligheter att påverka. Men oavsett vilket måste man ju ha någon form av vaktmästeri- och städpersonal och vi väntar nu på besked från Medley och Maserhallen AB om hur man ska lösa den biten.

- Klart är i alla fall att förhållandena vid Maserhallen måste bli bättre, avslutar Jan Hercules.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons