Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Massdemonstration mot Olmert

Annons

Tiotusentals israeler krävde på torsdagskvällen premiärminister Ehud Olmerts avgång i en stor demonstration på Tel Avivs gator.

Enligt organisatörerna hade omkring 100|000 människor samlats för att protestera mot Olmert för hans sätt att hantera kriget mot Libanon i somras.

Det var den första massdemonstrationen mot Olmert efter kriget. Protesterna kommer såväl från vänsteraktivister som från bosättare på högerkanten.

Enligt opinionsmätningar anser två tredjedelar av israelerna att premiärministern bör lämna sin post. I måndags riktade en oberoende kommission skarp kritik mot Olmert och försvarsminister Amir Peretz för deras sätt att sköta kriget.

Olmert själv har erkänt att stora misstag begicks men säger att det vore oansvarigt att avgå.

Tidigare på torsdagen fick Olmert ta emot kritik under ett parlamentsmöte som kallats för att diskutera kommissionsrapporten. Flera ledamöter uppmanade honom att lämna sin post. Men de partier som ingår i regeringskoalitionen stödjer premiärministern.

Israel anföll Libanon i juli i fjol sedan Hizbollah tillfångatagit två israeliska soldater. Kriget pågick i en månad och krävde 160 israelers och 1 200 libanesers liv.

TT

Mer läsning

Annons