Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Massbegravningar och nya bilbomber

Annons

Medan invånarna i den bombdrabbade Kirkuk i norra Irak förberedde massbegravningar för offren i måndagens terrorattack, fortsatte rapporter om exploderande bilar och nya attacker strömma in från hela landet.

77 människor dödades och hundratals skadades i måndags då en lastbil och två bilar fullastade med sprängämnen detonerade i Kirkuk. En av de döda var svensk medborgare, författaren och journalisten Mustafa Garmeny.

På tisdagsmorgonen exploderade en bilbomb på en parkeringsplats intill den iranska ambassaden i centrala Bagdad, inte långt från de amerikanska och brittiska ambassaderna och den irakiska regeringens högkvarter, och efterlämnade fyra döda och flera skadade.

Några timmar senare dödades minst tio människor i östra Bagdad av en annan bilbomb. Målet för attacken ska ha varit regeringssoldater som patrullerar i området.

I byn Duwayliyya i Diyala-provinsen nordost om Bagdad dödades 29 människor när beväpnade män i måndags stormade byn och öppnade eld mot byborna. En talesman för den irakiska militären sade att mördarna bar irakiska militäruniformer för att förvirra invånarna i byn.

TT

Mer läsning

Annons