Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mässa med kreativa ungdomar

Annons

UF-mässan som startades för några år sedan är nu en årligen återkommande företeelse. Intresset var stort från allmänhetens sida.

I gymnasieskolan kan eleverna välja som specialarbete att starta, driva för att slutligen lägga ned ett företag. Ung Företagsamhet är ett samarbete med skolan och det förekommer i hela landet.

Årets utbud var mycket generöst. Bland annat kan nämnas UF-företaget KUF som står för Knep Ungt Företagande för tillverkning och försäljning av ett tredimensionellt pussel.

Ludvika Tours UF erbjöd en auditivt guidad tur genom stan med besök på en rad intressanta platser och Young Travel UF organiserar resor till olika platser och evenemang.

Hos iLight UF, med teknikeleverna Karl-Erik Svensson, Max Lindberg, Fredrik Zohar och Stefan Lindgren, kunde man beundra vackra ljuslampetter som tillverkats med åldriga tegelpannor som bakgrund, bland annat så kallat hjärttegel. Pannorna har fått behålla sin naturliga patina vilket förstärker intrycket åtskilliga snäpp.

- Vår unika egenskap är att förena sällsynta tegelpannor med ett nytt idétänkande, försäkrar de fyra företagarna.

Ulf Thored från Ung Företagsamhet i Dalarna var mycket entusiastisk när han träffade tidningens medarbetare i vimlet.

- Intresset för UF-verksamheten är större än någonsin här i Ludvika, konstaterade han.

- Och nästa år kommer det ju flera program hos VBU så då blir det väl ännu fler som bildar UF-företag och är med och ställer ut.

Efter lördagens mässa i Ludvika går de som bedöms bäst vidare till regionsfinalen i Teknikdalen i Borlänge den sista mars. Riksfinalen avgörs på Älvsjömässan i Stockholm den 22 och 23 maj.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons