Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marys parkdröm snart verklighet

Annons

Hyde- eller Haid Park, eller vad det nu blir? Kanske något för Insjöns elever att klura ut i någon namntävling?

Det har varit några turer hit och dit kring grönområdet där en gång gamla småskolan låg. Insjöns intresseförenings enkät om framtida nyttjande visade att Insjöborna helst av allt skulle vilja ha en park på området.

Stefan Mathiasson meddelar att allt är klappat och klart. Familjen Haid-Ohlson har donerat 2,5 miljoner för ändamålet. Endast ett anbud inkom till kommunen och det var från NCC. Genom diskussioner med Marys son Peter Haid har riktlinjerna dragits upp.

-Under första halvan av nästa månad tas det första spadtaget av förhoppningsvis Mary Haid-Ohlson, säger Mathiasson.

Kommunens insats blir att stå för driften av parken, det vill säga gräsklippning, skötsel av träd och buskar och hålla lekparken snygg och fin.

Det rör sig om ett 3 800 kvadratmeter stort grönområde i trekantsform mitt emot gamla brandsstationen. Grunden till det hela var när Mary Haid-Ohlsson för ett par år sedan bland Insjöns skolas elever initierade en teckningstävling om parkens utformning.

Sedan dess har en landskapsarkitekt anlitats. Skisser har gjorts och idéer om konstnärlig utsmyckning har vaskats fram. Tidningen kan redan idag förmedla att konstnären Mats Lodén bidrar med skulpturer, fåglar och annat.

Vidare blir det blommor, soffor, lekpark, boulebana och härligt grön gräsmatta.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons