Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marknad i påskens tecken

Annons

Vi träffar många Öjebor men också besökare från andra håll vid påskmarknaden och alla är överens om att det här verkligen är något att bygga vidare på.

-Det är kul att så mycket folk kommer när man har en sådan här aktivitet, sade bland annat en av de drivande krafterna i Öje när det gäller att popularisera byn, Holger Andersson.

Inne i Öje centrumhus fanns det ett flertal hantverkare som sålde sina alster. Här fanns det också hembakat knäckebröd, påsksaker och loppmarknad. Det fanns också en och annan utklädd påskkärring och påskgubbe. Utanför servicehuset hade man ordnat med aktiviteter för bland annat barnen, det handlade om ponnyridning och fiskdamm. Det var också visning av hundspann vilket tilldrog sig ett stort intresse under dagen.

Det blev utan tvekan en dag helt i påskens tecken. Många av hantverkarna kunde också glädja sig åt att försäljningen av framför allt matprodukter, bärprodukter och påskprodukter gick riktigt bra.

Även personalen i restaurangen "Vita älgen" i centrumhuset hade en mycket arbetsam dag och det är sällan man har så många gäster som man hade denna dag.

Onekligen är påskmarknaden i Öje ett arrangemang man kan bygga vidare på och utveckla. För det lockade verkligen många besökare och framför allt nöjda besökare.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons