Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Margot Wallström träffade politiker och småföretagare i Malung

Annons

Wallström ägnade hela eftermiddagen åt diskussioner som berör bland annat småföretagarna ur ett EU-perspektiv.

Besöket i Malung inleddes med att Margot Wallström besökte skinnföretaget Pege Elfströms Skinn och därefter sammanstrålade Margot Wallström med småföretagarna och de politiska företrädarna vid en träff på Värdshuset Lugnet i Malung.

Där diskuterade man bland annat vilka möljligheter som en smöföretagarregion som Malung har i det nya Europa. Och här framkom att man idag har mycket gemensamt med Europa i övrigt. Inte minst är det många småföretag som idag säljer sina produkter lika enkelt till andra länder som man gör det inom det egna landet.

Malungs oppositionsråd Kurt Podgorski (s) tog också upp frågan hur man på ett naturligt sätt skall komma in i det nya Europa och han menade bland annat att det var viktigt att man tar för sig i olika frågor.

Ett drygt tjugotal personer var med under eftermiddagens diskussionseftermiddag och alla var överens om att det varit en mycket givande sammankomst.

De lokala politiker som var med vid den här träffen med Margot Wallström var. Kommunalrådet Tom Martinson (m), Pär Kindlund, (c), Ann-Louise Eklund (Malung-Sälenpartiet), Hans- Petter Paulsen (fp) oppositionsrådet Kurt Podgorski (s) och Lena Olsson, (v). Värd för besöket var kommunfullmäktiges ordförande Gun Byttner och i övrigt leddes arrangemanget av näringslivschefen Ingemar Kyhlberg.

Mer läsning

Annons