Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mänsklighetens dystra framtid

Annons

Trots detta fortsätter Bush att neka att klimatet håller på att förändras, dessutom vägrar han att skriva under Kyotoavtalet för att minska utsläppen. Världens största miljöförstörare är USA med 36 procent av världens utsläpp, men Bush fortsätter att påstå att mänsklighetens största hot är terrorismen.

Pentagons rapport påpekar att viktiga städer i Europa kommer att hamna under havsytan och att runt 2020 kommer England att ha ett sibiriskt klimat och att i hela världen kommer det att förekomma kärnkraftskonflikter, stor torka, hunger och sociala konflikter.

De förutspår att de stora klimatförändringarna orsakat av gasutsläpp från industrierna kan komma att försätta hela världen på gränsen till anarki. Alla länder kommer att utveckla sin kärnkraftskapacitet för att försvara och säkra tillgång till mat, vatten och energi.

Miljöhotet överskuggar helt och hållet terrorismhotet. Enligt de här vetenskapsmännen kommer "konflikter och oroligheter att vara ett kroniskt problem". Dessutom påstår de att klimatförändringar "har slutat vara ett vetenskapsproblem för att bli ett säkerhetsproblem".

De stora naturkatastroferna blir allt fler. I olika delar av världen där det förut inte regnat eller snöat blir det annorlunda. Höga temperaturer kommer att ta 100000 personers liv i Europa. Många städer hamnar under havsnivån. Vattennivån i havet kommer att höjas med en meter på grund av att glaciärerna smälter. Allt detta på grund av växthuseffekten.

De nära kontakterna mellan Bushregeringen och de mäktiga oljeföretagen gör att Bush utan att tveka ignorerar rapporterna för att hjälpa de stora och mäktiga olje- och elföretagen.

Enligt analyser från Pentagon och vetenskapsmännen, kommer kampen för överlevandet att vara orsaken till de stora krigen. Religion och ideologier kommer att förlora sin betydelse.

Inom en snar framtid kommer stora stormar att inträffa som kommer att radera kustlinjerna. Stora delar av Nederländerna kommer att vara obeboeliga. Städer som Haag kommer att överges.

I Kalifornien vid Sacramentofloden kommer det att ske stora förändringar. Runt år 2010 kommer USA och Europa att drabbas av höga temperaturer, tre gånger mer än i dag. Temperaturerna kommer att ligga över 40 grader.

Sedan, mellan 2010 till 2020 kommer Europa att bli drabbat av en sänkning av temperaturen. Englands klimat kommer att bli kallare och torrare. Klimatförändringen kommer att innebära en utveckling av kärnkraften då oljan så småningom kommer att försvinna. Kärnvapen kommer naturligtvis att utvecklas vidare. Vattentillgången kommer att vara avgörande.

Under de närmaste 20 åren kommer vi att se en minskning av jordens befolkning. Rika områden som USA och Europa kommer att stänga sina gränser för att undvika att miljoner invandrare kommer in. Invandrare som kommer att komma från länder som har blivit förstörda på grund av klimatförändringar. Det nordiska folket kommer att söka sig söderut för att fly från det kalla klimatet. Sydeuropa kommer att invaderas av flyktingar från Afrika. Växthuseffekten är en verklighet och vi är alla en del av det som händer vår planet.

MIGUEL PEREZ QUINTEROS MIGUEL PEREZ QUINTEROS ÄR METALLARBETARE VID ABB I LUDVIKA.

Mer läsning

Annons