Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manshat är fel väg

Annons

Svar till Monica Brun:

Jag har hittills läst dina insändare mycket noggrant. Jag är kvinna på 60 år och tycker och har alltid tyckt att om vi kvinnor ska bli bättre, starkare i denna värld så måste vi stärka vårt självförtroende, våga mera och jobba för att bli en självständig individ, kvinna. Dito om män och pojkar.

Om alla kvinnor gjorde detta skulle världen se bättre ut. Då skulle vi ha flera kvinnor på högre poster. Det är vi kvinnor som tagit ifrån männen deras ansvar, går på vad männen säger och finner oss i detta, i stället för att undersöka och utföra saker och ting själva.

Hur ska vi nå jämlikhet med din syn på män, pojkar och kvinnor?

Jag kan inte förstå hur du kan skriva att män och pojkar tar så oerhört stort utrymme i världen. Okey, om det är så - var finns kvinnorna?

Hur fungerar du i din profession som terapeut när du har män och pojkar, kvinnor och flickor i behandling? Jag tycker att män och kvinnor ska närma sig varandra, respektera varandra och förstå att vi är individer oavsett kön. Men som du (fi) resonerar så kommer kvinnor och män allt längre bort från varandra.

Det måste vara din osäkerhet som gör att du blir kallad "manshatare".

Du skriver att ingen kvinna vågar eller vill vara feminist. Samma sak här, om ni, vi, feminister ska reagera så, då är vi svaga individer och feminister som borde stärka oss och definitivt inte ta till oss detta som du skriver om.

Detta att bo i Säter med motorer och så vidare. Här är det fritt att välja boende. Du som kvinna kan fatta beslutet vart du vill bo, eller?

Vad jag förstått av dig hittills bör män och pojkar, krokiga män inte existera. Jag tycker att män och pojkar, kvinnor och flickor ska jobba för att verkligen närma sig varandra, respektera varandra och se oss som olika individer med olika förutsättningar här i livet.

Kunde vi det skulle världen se mycket bättre ut, istället för att göra splittringen mellan män och kvinnor ännu större.

LOUISE JONES

Mer läsning

Annons