Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Människovärdet

Annons

På fredag stängs vår distriktssköterskemottagning och DS-sköterskorna och undersköterskorna flyttar ner till Svärdsjö. Det är med stor besvikelse på landstinget som jag skriver detta.

Vi har sedan hösten -04 och hela -05 arbetat med skrivelser och även haft träff i Enviken med ansvariga i detta ärende. Det som nu händer är att vi måste åka ner till Svärdsjö för att exempelvis ta ett enkelt blodtryck. Det blir längre resor och då ska man veta att det är mycket dåligt med busstrafiken som passar in.

Var ska man då vänta mellan bussturerna? Småbarnsföräldrarna får även längre att åka till barnavårdscentralen. De som även drabbas är hemtjänstpersonalen som många gånger ska ha hjälp av distriktssköterskan, som kanske befinner sig långt bort.

Det betyder att hemtjänstpersonalen blir sen och får stressa i sitt arbete till nästa brukare.

Vidare har jag tagit upp frågan via ett "medborgarförslag" att landstinget tar kontakt med Falu kommun och hyr en lokal vid Lyssfallet. Det skulle betyda att distriktssköterskan en dag i veckan, skulle finnas där så att vi skulle kunna ta enkla prover, utan att behöva åka till Svärdsjö. Jag måste fundera över vad människovärdet är värt.

KARL-ERIK KOHLSTRÖM

Mer läsning

Annons