Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen slog rörtång i bordet för att få stopp på stöket – döms för skadegörelse

För att få stopp på stöket inne på restaurangen tog en man från Älvdalens kommun upp en rörtång och slog den i bordet. Nu döms han till dagsböter för skadegörelse.
Däremot frikänns mannen från misstankarna om två andra brott, som skulle ha begåtts i Älvdalen och Mora.

Annons
För att få stopp på stöket inne på restaurangen tog en man från Älvdalens kommun upp en rörtång och slog den i bordet. Nu döms han till dagsböter för skadegörelse.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Inför sportlovet: Expertens bästa bokningstips och hit vill svenskarna helst åka – ”Stor efterfrågan

Polisen: "Mobilen är ett brottsverktyg som borde förbjudas i skolorna"

Dina gamla spel kan vara värda tusenlappar – här är 20 Nintendo-spel du vill hitta i gömmorna

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 40-årsåldern och bosatt i Älvdalens kommun. I slutet av januari 2016 befann sig mannen på en restaurang i Älvdalen. I samband med restuarangbesöket tog mannen upp en rörtång eller en skiftnyckel som han slog i ett bord, så att bordet skadades, samt på porsling och en lampa som förstördes.

Han har erkänt att han tog upp en rörtång och slog den i bordet för att få stopp på stöket i restaurangen, men har hävdat att han inte såg om det blev något märke i bordet samt att inget annat blev förstört.

Han var även åtalad misstänkt för våldsamt motstånd, ett brott som skulle ha begåtts på en plats i Älvdalen i början av april 2016. Mannen skulle då ha satt sig till motvärn när två polisen skulle gripa honom. Mannen har förnekat brott. Tingsrätten anser att bevisningen mot mannen inte håller och frikänner honom från misstankarna.

Dessutom var mannen åtalad misstänkt för grov olovlig körning, ett brott som skulle ha begåtts i Mora i oktober 2016. Mannen har förnekat brott och även här anser tingsrätten att bevisningen inte håller och frikänner därför mannen från misstankarna.

Mora tingsrätt dömer mannen för skadegörelsen. Han döms till att betala 50 dagsböter à 125 kronor, sammanlagt 6 250 kronor. Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons