Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen ska ha kört rattfull och sedan gjort inbrott – nu åtalas han för fem brott

En man från Borlänge kommun ska ha gjort inbrott i en lagerlokal i Säter och försökt stjäla gods. Vid ett annat tillfälle ska han ha kört bil trots att han var narkotikapåverkad.
Nu åtalas mannen misstänkt för fem brott, han erkänner fyra av dem.

Annons

En man från Borlänge kommun åtalas vid Falu tingsrätt misstänkt för fem brott begångna i Säter samt i hemkommunen. Mannen erkänner fyra av brotten som han misstänks för.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Premiär för modevisning med second hand-kläder på Pärlan i Gustafs

Nya VD:n införde 6-timmars arbetsdag: "Jag får en arbetsplats där personalen trivs"

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 45-årsåldern och bosatt i Borlänge. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för försök till stöld, brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, rattfylleri samt två fall av ringa narkotikabrott.

Enligt åtalet ska mannen, den 15 mars i år, ha brutit sig in i en lagerlokal på Norrtullsvägen i Säter och försökt att stjäla gods. Enligt åtalet var det bara tillfälliga omständigheter som gjorde att mannen inte lyckades med stölden. Han åtalas därför misstänkt för försök till stöld. I andra hand yrkar åklagaren på att mannen ska dömas för skadegörelse och olaga intrång. Mannen förnekar brott.

De övriga brotten som mannen misstänks för ska ha begåtts i Borlänge kommun. Den 1 mars i år ska mannen ha kört bil på Ägovägen i Borlänge trots att han hade narkotika i kroppen samt både narkotika och en kniv på sig. Han åtalas därför misstänkt för rattfylleri, två fall av ringa narkotikabrott (eget bruk och innehav) samt knivinnehav. Dessa fyra brott erkänner mannen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons