Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen ska ha försökt tagit sig in i bostad – åtalas för hemfridsbrott

En man från Falu kommun har åtalats misstänkt för hemfridsbrott, som ska ha begåtts i Rättviks kommun.
Mannen ska ha försökt tagit sig in i en bostad, bland annat genom att rycka i en dörr. Det framgår inte av åtalet om mannen erkänner eller förnekar brott.

Annons

En man har åtalats vid Mora tingsrätt misstänkt för hemfridsbrott, som ska ha begåtts i Rättviks kommun. Mannen, som är bosatt i Falu kommun, ska ha försökt tagit sig in i en bostad, bland annat genom att rycka i en dörr.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Hockeyskolan i Furudal lever vidare – IFK Ore tar över banklånen: "Vi har mötts av stor välvilja"

Så här ska du bete dig i skidspåren – experten tipsar: "Det vanligaste felet många gör"

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 35-årsåldern och bosatt i Falu kommun. Han har nu åtalats vid Mora tingsrätt misstänkt för hemfridsbrott.

Enligt åtalet ska mannen, i slutet av augusti 2016, olovligen ha vistats på en tomt i Rättviks kommun och försökt tagit sig in i en bostad. Mannen ska, enligt åtalet, ha ryckt i en dörr flera gånger samt uppmanat en person som befann sig i bostaden att släppa in honom, slagit samt svingat ett kvastskaft mot ett fönster i en dörr.

Personen i bostaden ska flera gånger ha uppmanat mannen att avlägsna sig från tomten. Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen samt med personen som befann sig i bostaden och två vittnen som har vittnat om vad de har fått berättat sig om händelsen samt den kontakt de har haft med den åtalade mannen efter händelsen.

Det framgår inte av åtalet vilken inställning den åtalade mannen har till brottsmisstankarna, alltså om han erkänner eller förnekar brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons