Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen ska ha brutit sig in i flera bilar – åtalas för sex olika brott

En man från Borlänge kommun ska ha begått flera bilinbrott i hemkommunen, samt försökt stjäla en bil i Falun. Han ska ha slagit sönder bilrutor för att ta sig in.
Nu åtalas mannen som erkänner brott i fem av sex fall.

Annons
En man från Borlänge kommun ska ha begått flera bilinbrott i hemkommunen. Han ska ha slagit sönder bilrutor för att ta sig in. OBS: Bilden är tagen i samband med ett annat bilinbrott.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Allt fler dalabilar underkänns – Lista: Här är de 49 vanligaste felen vid besiktningen

Sälj dina prylar och klara fattiga januari – här är de hetaste sakerna att kränga

Allt fler vägar saltas – trots alla protester: Därför har Trafikverket sänkt gränsen för när en väg ska saltas

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 45-årsåldern och bosatt i Borlänge kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för en rad bilinbrott i Borlänge samt ett fall av försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel i Falun.

Enligt åtalet ska mannen, den 8 november i fjol, ha försökt att ta och använda en personbil som stod parkerad vid Hosjöskolan i Falu kommun. Bilen ska ha fått skador och behövt bärgas till skroten efter att mannen försökt stjäla den.

En vecka senare, den 15 november i fjol, ska mannen olovligen ha tagit en mobilladdare och fronten till en bilstereo från en bil som stod parkerad vid Ikea i Borlänge. Mannen ska ha tagit sig in i bilen genom att krossa en ruta på bilen.

Den 5 januari i år ska mannen, enligt åtalet, ha brutit sig in i fyra bilar i Borlänge. Bilarna stod parkerade vid Resecentrum samt utanför Ikea. Från bilarna ska mannen ha stulit en kupévärmare, en reflexväst, en kasse med pantflaskor, en filt, en GPS, mynt till okänt värde samt ett par solglasögon.

Vid nästan alla fall ska mannen ha tagit sig in i bilarna genom att slå sönder en bilruta och därför yrkar de drabbade bilägarna på skadestånd för självrisken för de sönderslagna rutorna.

Den åtalade mannen erkänner samtliga brott som han åtalas för, förutom stölden av mobilladdaren och fronten till bilstereon. I det fallet är det oklart om mannen erkänner eller förnekar brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons