Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många vill bo i Säter

Annons

För dagen finns få villor till salu inom Säters kommun.

På Hemnet, en hemsida på Internet, fanns i går bara sex villor till salu inom hela Säters kommun; två i Säter, två i Solvarbo och en i vardera Norbo och Stora Skedvi. Här har det som regel tidigare funnits minst ett 20-tal objekt till salu.

SCB, Statistiska centralbyråns småhusbarometer, visar att under 2005 skedde 113 villaköp inom Säters kommun med medelpriset 649000 kronor.

Det är en ökning av medelpriset med nio procent jämfört med 2004.

Medelpriset placerar Säter på sjätte plats av länets kommuner.

Det är inte bara villor som lockar. Det kommunala bostadsbolaget Säterbostäder hade vid årsskiftet 2005/2006 75 tomma lägenheter.

Under årets två första månader har intresset för lägenheter ökat rejält och vid månadsskiftet februari/mars var antalet tomma lägenheter nere i 58, fördelade på 38 i Säter, 14 i Gustafs och sex i Stora Skedvi.

Det är det lägsta antalet tomma lägenheter hos Säterbostäder på sex år.

Det byggs på de attraktiva tomterna vid Dalälven i Stora Skedvi och i Säter pågår planarbete för tomter med bra läge i närheten av Ljustern. Dessutom finns nu en intresserad som kan tänka sig att bygga i Bergstäkten, ett bostadsområde i Säter som planlades för många år sedan, men där det tidigare inte funnits någon som varit intresserad av att bygga.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons