Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många soldater dödade i Irak

Annons

Ytterligare sex amerikanska och fyra brittiska soldater har dödats i Irak, meddelar den USA-ledda militären. I annat våld har tio säkerhetsmän vid en vägspärr nära det lugna Mosul skjutits ihjäl.

Britterna dödades på torsdagsmorgonen tillsammans med en civil tolk när deras fordon utanför Basra i söder utsattes för såväl en bomb som kulor och granater. En sjätte person i bilen överlevde med svåra skador.

De sex amerikanerna har mist livet i attacker i och runt Bagdad de senaste dagarna.

På torsdagen kraschade också en av USA:s militärhelikoptrar utanför Bagdad. Flera ombordvarande skadades men kunde evakueras. Sedan den 20 januari har tio amerikanska helikoptrar kraschat i Irak, oftast efter att ha beskjutits.

En tv-chef dödades under dagen när en bilbomb exploderade utanför en dygnet runt-sändande nyhetskanal i Bagdad. Tolv tv-medarbetare skadades.

Och utanför Mosul dödades irakiska tio poliser eller soldater vid en attack mot en vägspärr vid ett-tiden på natten. Enligt Iraks regering har många upprorsmän flytt mot Mosul, cirka 35 mil nordväst om huvudstaden, på grund av den senaste tidens säkerhetsoffensiv i Bagdad.

TT

Mer läsning

Annons