Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många skrev på listor

Annons

-Tidigare när vi protesterat har de styrande inte kunnat negligera folkets vilja. Vi hoppas på det samma den här gången, sa Gunnar Olsson ordförande i Åkerö byalag och gav kommunalrådet Bo Petterson bunten med namnunderskrifterna.

De 993 underskrifterna hade Gunnar själv gått igenom och kollat så inga dubbletter eller oseriösa namn som Kalle Anka fanns med. Av de nära 1000 namnen rensades endast 29 bort.

-Vi vill att ni ser Åkerö som en helhet från Sundet och fram till bron och låter oss ha kvar den unika kulturmiljön, fortsatte Gunnar Olsson.

Han lyfte fram planerna på att göra Åkersön till naturreservat, något som byalaget stöder till fullo.

Kommunalrådet Bo Pettersson och byggnadsnämndens ordförande Aarno Magnusson lyssnade på byalagets åsikter och tog emot såväl namnlistor som en skrivelse till byggnadsnämnden.

-Vi tar till oss det här och hoppas på en fortsatt dialog, sade Bo Pettersson och poängterade att det i dagsläget inte finns några konkreta planer på byggnation på Åkerös åkrar.

-Byggnadsnämnden har fått i uppdrag att se över alla områden i kommunen som kan vara intressanta att bygga på. Åkerö är ett sådant område, fortsatte Pettersson som uttryckt önskan om att komma och besöka byalaget inom kort.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons