Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många saker att fixa

Annons

Undertecknad har den senaste tiden träffat flera vänner, som har talat om för mig att sjukvården när det gäller hjärtpatienter är helt undermålig i Dalarna. I ett fall rörde det sig om en patient som fick utstå lidande helt i onödan och som var nära att dö av vanvården.

Vi måste ha en akut i Ludvika , som är öppen dygnet runt, och vi måste ha duktiga hjärtläkare som finns till hands dygnet runt. Dessa läkare ska känna att de får vara kvar i Ludvika så länge de vill. Vi ska inte nöja oss med stafettläkare, som ser Ludvika som en tillfällig station.

Vi behöver fler sjuksköterskor och undersköterskor. Hur kunde någon politiker vara så dum att skicka hem många undersköterskor till arbetslöshet och otrygghet? Vad tjänar Sverige på att i stället betala a-kassa till dem?

Sjukvården är viktigast. Sedan kommer de övriga jobben. Vi behöver förbättra järnvägsförbindelserna och bygga om järnvägen mellan Ludvika och Fagersta, ställa i ordning järnvägsområdet och Väsmanstranden, satsa på fastighetsunderhåll i de offentliga lokalerna och byta ut dåliga va-ledningar. Listan kan göras hur lång som helst.

Om kommunen anställer fler människor och vi kommunbor via våra fackföreningar får igång meningsfulla beredskapsarbeten slipper staten betala ut a-kassepengar i onödan.

Den här insändaren har jag skrivit på vår nationaldag. Tänker man efter och är ärlig så är det väl bara att konstatera att man har nationella känslor, ganska djupa sådana.

De som har byggt detta land ska ha en bra sjukvård.

BIRGER HANSSON

Mer läsning

Annons