Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många röda vardagar nästa år

/

Många höll sig nog för skratt när de planerade 2011 års jul- och nyårshelger då både juldagen och nyårsdagen inföll på en söndag.
Men nästa jul och nyår bjuder på helt andra möjligheter. Och researrangörerna gnuggar händerna.

Annons

Tack vare skottdagen den 29 februari förskjuts nästa jul och nyår två veckodagar. Det öppnar mycket goda möjligheter att skapa en lång sammanhängande ledighet.

Hela julhelgen nästa år infaller på en måndag till onsdag och nyårshelgen på måndag–tisdag veckan därpå. Två dagars kompledighet eller semester kan ge elva dagars sammanhållen ledighet från jobbet, ytterligare tre komp- eller semesterdagar en ledighet på hela 16 dagar.

Det är något som charterbranschen känner av. Trots att de största resebyråerna släppte sina första julresor 2012 för bara en vecka sedan har de redan märkt att trycket är stort.

– Vi säljer både fler och längre resor. Vi har beredskap att öka kapaciteten, men det får vi se över i februari–mars, säger Kajsa Moström, informationschef på resebyrån Apollo.

Fritidsresor har satt in fler flygresor till Thailand och Karibien nästa jul och nyår.

– Vi ser att folk redan planerar längre resor och resor över två–tre veckor, säger informationsdirektören Lottie Knutson. (TT)

Mer läsning

Annons