Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många pristagare på välbesökt företagarfest

Näringslivet i Leksand och Rättvik delade ut priser under den gemensamma företagarfesten. Till årets företagare i Rättvik utsågs Elisabeth Willner Perez , Hotell Lerdalshöjden. Guldhästen delades ut till Lekextra i Leksand som drivs av Anders Lokgård.
– Jag tycker om att vara någon som barnen förknippar med lek och bus. Priset blir en bekräftelse på det jag gör, säger den glade vinnaren Anders Lokgård.

Annons

Företagareföreningen Leksand-Insjön-Siljansnäs-Tällberg delade ut tre priser.

Vinnare av guldhästen 2017 är butiken Lekextra i Leksand som drivs av Anders Lokgård med motiveringen: I en bransch som är utsatt för ett hårt konkurrenstryck, inte minst från näthandeln, har årets företagare i Leksand visat att det med hårt arbete och kreativitet går att nå framgång. Vid i stort sett varje event i Leksand har årets företagare varit en aktiv deltagare, familjedagar på Tegera Arena, Leksands olika evenemang och mycket mer. Att visa upp sig där sina kunder befinner sig har medfört att butiken blivit ett självklart val för barnfamiljerna att handla lokalt. Årets företagare är en förebild för detaljhandlare inte bara i Leksand utan i hela Sveriges landsbygd.

Till årets nyföretagare i Leksand utsågs Thorbjörn Karlsson & Mats Ingels, Siljan News AB med motiveringen: Dom har helt och hållet gått mot strömmen i sin bransch. När gamla traditionella företag varje år dragit ner på personal och resurser har det snarare triggat dessa herrar att fylla detta vakuum som uppstått. De har också förstått att det är det digitala som är framtiden och det analoga som är forntiden för att snabbt nå ut till sin publik. På rekordkort tid har deras läsekrets i Leksand och Rättvik, men även i andra delar av Sverige vuxit enormt och kan bl.a. förklaras av att deras ”News” är jordnära, engagerande och sanna, inga ”Fake News” här inte.

Anna Dyvik utsågs till årets Leksandsprofil. (Foto Anders Wiklund)

Priset som årets Leksandsprofil fick Anna Dyvik med motiveringen: Hon är en tjej som satt Leksand på världskartan. Trots hennes unga ålder har hon gjort Leksand ännu mer känt i Sverige och Norden med sin framfart i skidspåret. Hon har tagit junior VM-guld, tävlat i världscupen, och nu senast i OS i Sydkorea! All denna talang talar för att vi ser en blivande världsstjärna i henne! Vi talar naturligtvis om Anna Dyvik. Vi i föreningen önskar dig all lycka till i framtiden.

Företagarna Rättvik delade ut två priser.

Till årets företagare i Rättvik utsågs Elisabeth Willner Perez , Hotell Lerdalshöjden med motiveringen: Företaget har med stort engagemang, tålamod och positiv inställning arbetat hårt under många år för att väcka en stor och viktig anläggning ur dess törnrosasömn. Verksamheten har utvecklats positivt, med stöttning av fastighetsägarna, och betyder mycket för Rättviks Kommun. Anläggningen och verksamheten har blivit en viktig del för att utveckla kommunens besöksnäring.

Robin Sjöblom blev årets unga företagare i Rättvik.

Årets unga företagare i Rättvik 2017, är Robin Kas Sjöblom, Rättvik Bowling o Krog juryns motivering var: Pristagaren är en målmedveten visionär, en ung entreprenör som omsätter förvärvade kunskaper i praktisk handling. Han har utvidgat verksamheten här i Rättvik och även vågat satsa på ett lika nöjsamt och framgångsrikt koncept i en stor grannkommun. Pristagaren kan konsten att slå en strike både på bowlingbanan och krogscenen.

Föreningen Närvik delade ut priset Guldbryggan 2018 till föreningarna Siljan långskrinnare och Aktiva Rättvik med motiveringen: Engagerade människor som alltid är ute och fixar. Fina plogade banor som utvecklar skridskoåkningen i Rättvik.

Företagarna Leksand delade ut pris till årets företagare och årets unga företagare. Vinnarna var Daniel Boberg, Agnasark och Robin Jobs, Jobs bodega.

Mer läsning

Annons