Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många jägare riskerar att jaga olagligt i höst

Annons

Normalt skickar jaktregistret ut det statliga jaktkortet och ett inbetalningskort till alla de 300 000 jägarna i Sverige som löst jaktkort tidigare. På grund av olika saker, som till exempel adressändring eller annat, är det alltid en del jägare som inte får sina inbetalningskort.

- Vi har de senaste veckorna upptäckt att det är ovanligt många som inte fått sina jaktkort, säger tillförordnade avdelningschefen Wilhelm Dietrichson på Naturvårdsverket till Mora Tidning.

- Hur många det är vet vi inte i dag, men vi håller på att försöka reda ut problemets storlek nu.

Samtidigt som det nu är extra många personer som ringer till jaktregistret för att beställa sina jaktkort, så har avdelningen varit underbemannad, dels på grund av sjukdom och dels på grund av semestertider.

Många jägare ringer förtvivlat till jaktregistret utan att få svar och undertecknad tillbringade åtskilliga timmar på måndagen med att försöka få beställa jaktkortet, utan resultat. En ensam anställd hade då så stor anhopning av samtal att de flesta aldrig ens kom fram.

- De här problemen uppmärksammades jag om på tisdagen, säger Wilhelm Dietrichson.

- Från och med i går, torsdag, har vi därför anställt tre personer till på jaktregistret för att underlätta att komma fram på telefon. Sedan kommer också de ordinarie tillbaka efter hand som semestrarna tar slut.

- Vår växelpersonal kan nu också informera de som ringer om hur de ska göra för att få sitt jaktkort.

- Nu när vi blivit uppmärksamma på detta problem går vi också till botten med det för att identifiera problemet och försöka se till att det inte upprepas.

- Vi beklagar att det har blivit så här och anstränger oss verkligen för att göra något åt det.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons