Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många dödade av bilbomb i Karbala

Annons

En självmordsbombare i Karbala har dödat mängder av människor, meddelar irakisk polis. Antalet dödsoffer för självmordsbombaren i Karbala anges av guvernören till 34, lägre än man tidigare befarade, skriver AFP.

Tolv personer är allvarligt skadade, säger guvernören till den statliga televisionen.

En poliskälla angav tidigare antalet döda till 50. Chefen för al-Husayni-sjukhuset i Karbala sade att 41 dödats och 60 skadats.

Samtidigt exploderade en ny bomb på en bro i Bagdad.

I Bagdad var det enligt polis också en självmordsbombare som sprängde sitt fordon inför en kontroll på al-Jadriyya-bron. Åtta människor dödades. Flera bilar började brinna efter smällen.

Det var den andra sprängningen på en bro inom några dagar. I torsdags exploderade en lastbil full med sprängmedel på al-Sarafiyya-bron. Flera bilar störtade ner i vattnet. Antalet döda i det attentatet angavs till tio.

Lördagens båda attentat inträffade dagen efter det att ledare för olika fraktioner vädjade om enighet vid en extrasession i parlamentet. Sessionen omgavs av strikt kontroll _ en självmordsbombare sprängde sig i parlamentets kafeteria i torsdags, trots extrem vakthållning i Gröna zonen, där regeringen, parlamentet och många ambassader ligger.

I Karbala ligger den av shiamuslimer vördade imamen Husayns grav. Bomben sprängdes ett par hundra meter därifrån.

TT

Mer läsning

Annons