Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många döda i flygkrasch

Annons

Ett passagerarplan har kraschat och börjde brinna på flygplatsen i indonesiska provinshuvudstaden Yogyakarta på ön Java i natt. Passagerarna och besättningsmedlemmar kunde inte ta sig ur planet och många omkom, rapporterar nyhetsbyrån Antara.

Bland passagerarna var australiska diplomater och journalister. Journalisterna hade kommit till Indonesien i samband med australiska utrikesministern Alexander Downers besök i landet.

Downer själv troddes inte vara ombord på planet, sade den australiske finanssekreteraren Peter Costello till journalister enligt nyhetsbyrån AFP.

Enligt AFP omkom många människor men många hann också tas om hand och föras till sjukhus.

Planet som tillhör statliga flygbolaget Garuda exploderade och övertändes klockan sju lokal tid på onsdagen, två svensk tid natten till onsdagen. Det hade 133 passagerare och sju besättningsmedlemmar uppger Antara enligt Reuters.

Vittnen uppgav av att planet brändes ut fullständigt, skriver nyhetsbyrån AP.

En kvinna uppger att hon var passagerare på planet men att hon lyckades ta sig ut. Flera andra passagerare var ombord men hon sade att hon inte visste om de lyckades rädda sig.

Planet var på väg från Indonesiens huvudstad Jakarta till Yogyakarta, uppgav nyhetssajten Detikcom.

Det var inte omedelbart klart vilket flygplansfabrikat eller modell det var frågan om.

Flera katastrofer inom transportsektorn har drabbat Indonesien de senaste månaderna, bland annat när ett plan från Adam Air försvann med över hundra människor ombord i januari. I december i fjol drunknade hundratals människor när en färja sjönk.

TT

Mer läsning

Annons