Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man svårt misshandlad av ungdomar

Annons

En 58-årig man vårdades på söndagen på sjukhus med spräckt skalle sedan han blivit nedslagen av två pojkar.

Bråket startade när tonåringarna slängt ut mannens väska på en gata.

Det var vid tvåtiden på natten till söndagen som de två pojkarna, 16 och 17 år, slog ner mannen på busshållplatsen vid World Trade Center i centrala Stockholm.

58-åringen stod och väntade på en buss när tonåringarna plötsligt slängde ut hans väska på gatan. Mannen blev arg och gick fram till en av pojkarna. Efter att han måttat ett slag mot den ene pojken, gick kamraten emellan och slog ner 58-åringen. Slaget tog så illa att mannen tappade balansen och, med full kraft och huvudet före, föll till marken.

Enligt uppgift från polisen spräckte han skallen i fallet. Under större delen av söndagen låg 58-åringen nedsövd på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Inledningsvis bedömde läkarna att det var fara för hans liv, men på söndagseftermiddagen meddelade sjukhuset att han kommer att överleva.

En patrull var precis i närheten när misshandeln inträffade och kunde snabbt gripa pojkarna. De anhölls på förmiddagen misstänkta för grov misshandel, men efter lunch valde åklagaren att släppa dem på fri fot med hänvisning till deras låga ålder.

Vittnen, som polisen förhört, har gett en samstämmig bild av vad som hände på busshållplatsen. Polisen söker dock efter ytterligare ett vittne som ska ha sett hela förloppet men sedan stigit på en buss.

TT

Mer läsning

Annons