Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MAN säkrar finansiering av Scaniaköp - får kredit på 100 miljarder

Annons

Den tyska lastbilstillverkaren MAN har ingått ett avtal med ett bankkonsortium som ger bolaget tillgång till en samlad kredit på 11 miljarder euro (100 miljarder kronor).

Pengarna ska gå till att stödja MAN:s planerade köp av den svenska konkurrenten Scania, skriver MAN i ett pressmeddelande. I bankkonsortiet ingår utöver Handelsbanken Capital Markets även Citigroup, The Royal Bank of Scotland, Bayern LB och West LB.

Utöver konsortiets banker har ytterligare 24 internationella banker ingått olika former av finansiella avtal med MAN.

MAN:s finanschef Karlheinz Hornung skriver i en kommentar att det stora intresse som finansiella aktörer visat för att stödja MAN understryker tilltron till förslaget att slå samman Scania med MAN.

MAN:s bud på Scania, värt 51:29 euro (465 kronor) per Scania-aktie, har hittills avvisats av såväl Scania som Wallenbergsfärens maktbolag Investor, en av Scanias storägare.

Scanias största ägare, tyska Volkswagen (VW), har godtagit MAN:s bud på villkor att just Wallenbergsfären går med på uppgörelsen.

MAN förlängde i förra veckan budtiden till slutet av januari, för att ge utrymme för EU-kommissionen att granska affären ur konkurrenshänseende.

(TT)

Mer läsning

Annons