Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man och kvinna åtalas för flera brott

En 42-årig man och en 30-årig kvinna åtalas för bland annat våldsbrott och flera narkotikabrott.

Annons

En septemberkväll 2016 ska ett bråk uppstått vid en krog i Falun och de båda är därför misstänkta för misshandel respektive grov misshandel.

Den 42-årige mannen misstänks för den grova misshandeln i och med att han ska ha slagit två män med ett knogjärn. Hur han ställer sig till brottsmisstankarna framgår inte av åtalet.

30-åringen ska ha knuffat ner en annan kvinna, slagit henne i ansiktet och dragit i håret. Hon åtalas för misshandel vilket hon förnekar.

I slutet av april 2017 ska 30-åringen kört bil när hon var påverkad av ett antal narkotikaklassade piller. Hon erkänner brott och åtalas i det fallet för ringa narkotikabrott, rattfylleri och olovlig körning.

I april så ska 42-åringen blivit påkommen på Ica Maxi i Borlänge med att ha en kniv och en batong på sig. Han erkänner brott mot knivlagen.

I början av september 2017 ska 42-åringen ha stulit ett halsband från en smyckesbutik i Borlänge. Halsbandet var värt nästan 24 000 kronor. 42-åringen förnekar brott.

Senare samma månad ska han ha gått in i en blomsterbutik i Falun och sagt till personal att han ville ha pengar eftersom det var ett rån. Några pengar kom han aldrig över och därför åtalas han för försök till rån.

Vid en husrannsakan i de båda misstänktas bostad i Falun som gjordes i mars förra året hittades tårgasspray, cirka 150 narkotika- och dopingklassade tabletter av olika slag samt cirka fem gram cannabis. 42-åringen är på grund av det misstänkt för ringa narkotikabrott samt doping- och vapenbrott. Han erkänner de brotten.

Den 30-åringe kvinnan blev i samband med husrannsakan misstänkt för ringa narkotikabrott genom innehav av cannabis. Hon erkänner brott.

Samma dag blev han också misstänkt för rattfylleri, narkotikabrott och olovlig körning. Enligt åtalet ska mannen kört bil i Falun medans han var påverkad av kokain.

Han är också misstänkt för vapenbrott genom att han har haft en elpistol i april förra året. Han erkänner även dessa brott.

Mer läsning

Annons