Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man innebränd i Räfstylla

Annons

Kroppen som påträffades inne i huset var under eftermiddagen i går inte identifierad ännu, men att det ska vara någon annan än en 80-åriga mannen som bor i huset håller polisen som föga troligt.

Larmet kom till räddningstjänsten vid fyratiden på natten. Huset ligger i Räfstylla i Torsång.

- Hela huset brann när vi kom dit, säger Anders Strömberg som var räddningsledare under natten.

- Det var inte helt övertänt, vi såg faktiskt inte var det brann först. Men det luktade rök.

Men även om det inte syntes så mycket utanpå så brann det för fullt inne i huset, vilket brandmännen blev varse när de öppnade dörren.

- Det var en så otrolig hetta att vi inte kunde gå in med rökdykare, de kom inte längre än till hallen. Vi fick hålla oss till utvändig släckning.

Det var en försvårande faktor för släckningasarbetet. En annan var att det var fråga om ett gammalt trähus med mycket spån i väggarna och med många småutrymmen. Dessutom fanns det mycket brännbart material inne i huset, som gamla tidningar och tyg.

Räddningspersonal från både Borlänge och Gustafs var på plats, samt ambulans. De senare ansvarade bland annat för krishantering och tog hand om den omkomnes anhöriga.

Polisen ska göra en teknisk undersökning av brandplatsen för att utröna vad som kan ha orsakat eldsvådan. Kroppen av den omkomne mannen har transporterats till Uppsala för obduktion.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons