Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man i 50-årsåldern åtalas för en rad brott - bland annat grov misshandel av kvinna

Mannen är hemmahörande i Malung, men de brott han nu åtalas för har begåtts i både Malung och Vansbro. Det handlar om grov misshandel av en kvinna, grov fridskränkning av samma kvinna. I det åtalet handlar det om åtta olika punkter mannen åtalas för. Dessutom åtalas han för rattfylleri och grov olovlig körning i flera fall. Mannen sitter sedan årsskiftet häktad.

Annons

Den grova misshandel han åtalas för inträffade dagen före nyårsaftonen på en adress i Malung. Då ska mannen ha slagit en glasflaska i huvudet på den jämngamla kvinnan, som han har en relation till. Kvinnan fick sårskada, blodvite, smärta och blånad som en följd av slaget.

Mannen förnekar brott och hävdar att han ramlat med flaskan i handen och träffat kvinnan. Det finns dock vittnen till händelsen som uppger att mannen med berott mod och oprovocerat slagit kvinnan i huvudet med flaskan.

Andra punkten i åtalet handlar om att mannen begått grov fridskränkning mot kvinnan. Detta har skett dels på olika adresser i Malung och på adresser i Vansbro.

I augusti förra året slog han henne i ansiktet och tryckte ner ansiktet i en madrass. I mitten av augusti slog han henne igen och denna gång föll hon omkull.

Under september eller oktober satte sig mannen på kvinnan och höll en häftpistol mot hennes panna och hotade att trycka av häftpistolen.

I november var mannen igång igen med att misshandla kvinnan. Då slog han henne i ansiktet och knuffade omkull henne. I samma veva slog han sönder ett bord och en glasskål som tillhörde kvinnan. Detta skedde i Malung.

Några dagar senare var det dags igen, då i Vansbro, när han hällde yoghurt över henne. En liknande händelse inträffade kort därefter, också i Vansbro, när han hällde vatten över henne.

I slutet av december kastade han ut henne från hennes bostad och låste henne ute.

Åklagaren anser att allt har skett med uppsåt från mannen och varje gärning har varit ett led i att upprepade gånger kränka henne och kunde väntas skada hennes självkänsla.

Mannen förnekar det han ställs till svars för. Nu finns det en rad vittnen som styrker åtalet och som kommer att höras vid en framtida rättegång.

Mannen åtalas även för två fall av grov olovlig körning, vilka enligt åtalet ska ha inträffat några dager efter varandra i Vansbro.

Det är även ett fall av rattfylleri kopplat till dessa brott och dessutom ett narkotikabrott. Mannen nekar även till dessa brott.

Mer läsning

Annons