Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man hittad mördad på fotbollsplan

Annons

En ung man hittades ihjälskjuten med flera skott på en fotbollsplan i Gårdsten i nordöstra Göteborg.

Polisen utesluter inte ett samband med en knivskärning av en pojke tidigare i veckan i samma område.

Avspärrningarna kring fotbollsplanen revs vid lunchtid på söndagen. Då hade polisens tekniker finkammat området där mannen hittades död.

Den skjutne mannen är i 20-åldern, och han hittades vid halvtvå-tiden natten mot söndagen sedan polis och ambulans kommit dit efter larm om skottlossning.

Anders Börjesson, tillförordnad jourkommissarie, bekräftade att polisen inlett en förundersökning med rubriceringen mord och en kriminalteknisk undersökning av mordplatsen inleddes.

Ett halvt dygn efter larmet hade ingen gripits, och polisen var ovillig att exponera några detaljer om det inträffade.

Klart är emellertid att den unge mannen har skjutits med minst två skott och att han avlidit av skottskadorna. Vilka fynd som gjorts på fotbollsplanen, som spärrades av direkt efter att kroppen hittats, har inte avslöjats.

Den skjutne mannen är identifierad, men om han bor i området vill polisen inte säga.

Det finns antydningar om att skottlossningen kan kopplas ihop med ett gängbråk förra veckan i samma område. Då knivskars en 15-åring svårt, och han vårdas fortfarande på sjukhus.

Efter knivskärningen av 15-åringen avlossades skott mot Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Polisen har sedermera bekräftat att det fanns en anhörig till pojken på sjukhuset när skotten avlossades och man såg ett möjligt samband mellan de bägge händelserna.

TT

Mer läsning

Annons