Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Män häktade misstänkta för våldtäkt

Annons

De två män, 21 respektive 26 år, som misstänks för sexuellt ofredande och våldtäkt mot en 23-årig kvinna i Stockholm, har häktats. Rättens ordförande beslutade om stängda dörrar vid häktningsförhandlingarna.

21-åringen kom först till tingsrätten, med en blåvitrandig tröja över huvudet för att skydda sig mot fotograferna. Under de inledande yrkandena förnekade han via sin advokat alla brott.

Åklagaren anser att männen tillsammans våldtagit kvinnan, som de bestämt träff med efter en krogkväll.

Den misstänkte 21-åringens advokat Göran Hjalmarsson säger att hans klient är förtvivlad över att vara frihetsberövad men att han har gott hopp om att frikännas i en slutlig prövning.

TT: Hur tror du att häktningen kommer att påverka hovrättens beslut i det tidigare våldtäktsmålet?

Assistentåklagare Joakim Eriksson ger inte många konkreta svar när det gäller vilken typ av bevisning han har presenterat för rätten. Han säger dock att de flesta tekniska undersökningarna återstår att få in, bland annat gäller det om kvinnan var drogad vid tillfället.

Under häktningsförhandlingen redogjorde åklagaren bland annat för vad fler vittnen berättat om händelsen i förhör. Åklagaren var nöjd med att domstolen gick på hans linje och häktade på den starkare grunden sannolika skäl.

TT

Mer läsning

Annons